maanantai 6. syyskuuta 2010

Pannee Catering 10 vuotta


Suomeen muuttava henkilö on hyvin erilaisten ja vaativien haasteiden edessä. Jääkö kortistoon tai kotirouvaksi. Saako mistään suomalaisyrityksestä sopivaa työtä vai ryhtyäkö yrittäjäksi. Viimeinen vaihtoehto ei varmaankaan tule ensimmäisenä mieleen maahan muuttaville.

Pannee muutti Suomeen jo vuonna 1996 ja muutaman vuoden pähkäiltyään totesi ettei juurikaan saa mielekästä tekemistä muutoin kuin yrittäjäksi ryhtymällä, niinpä hän perusti kesällä 2000 Catering yrityksen. Toki kokemusta yrittäjyydestä oli aikaisemminkin. Vuodesta 1986 alkaen Pannee toimi viinien maahantuojana Bangkokissa, Thaimaassa.

Hiljattain tuli kymmenen vuotta yritykselle ikää Tampereella ja vuosiin mahtuu hyvinkin erilaisia tilaisuuksia. Pannee Catering on huolehtinut muunmuassa tuhannen hengen Glass Processing Days –konferenssin vieraista useampanakin vuonna, mutta myös kahden hengen päivälliskokkikoulu on tilattu moneen kertaan.

Jääkiekon puolella Pannee on hoitanut Tapparan Kirvesklubia jo vuosia . Muutama vuosi myös Tampere Unitedin huippuvuosien aikaan VIP asiakkaat ja UEFA Cup tournamentin ulkolaiset vieraat nauttivat hänen tiimin aterioista.

Kokkikouluja Pannee on järjestänyt mitä ihmeellisimmissä paikoissa yrityksille ja yksityisille, mutta perinteisimmin eksoottisia aterioita oppii kokkaamaan hänen ohjauksessaan mm Tampereen työväenopisto Sampolassa sekä Lempäälä-opistossa.
Myös ammattikorkeakoulut Tampereella, Turussa, Lahdessa, Kajaanissa ovat hänen säännöllisiä opetuksen vierailukohteita.

Pannee pyrkii tuomaan esille aidot maut kunkin eksoottisen keittiöteeman kohdalla, eikä niinkään pyri oikaisemaan kuten Suomessa on pitkälti tapana etnisten ruokien kohdalla.

Kuvassa Tammerkosken Yrittäjien puheenjohtaja Juha Turunen ja Pannee Jokinen sen jälkeen kun yrittäjälle luovutettiin Suomen Yrittäjien Hopeinen Yrittäjäristi.

Lisätietoja Panneen Catering toiminnasta hänen sivuiltaan www.panneecatering.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti