maanantai 6. syyskuuta 2010

Israelin viinit


Israelin viinejä ei Suomessa juurikaan tunneta ja niitä on kovin vähän tarjolla kuluttajille. Maa on kuitenkin maineikas viinintuottajamaa ja erityisesti viime vuosina saavuttanut mainetta ns putiikkituottajien upeilla tuotteilla.

Parhaat viinitilat maassa ovat Golan Hights Winery, joka on todennäköisesti ainoa todella vakavasti tuotantoaan kehittävä viinitila. Tämän lisäksi Margalit Winery sekä Domaine du Castel.

Edellä mainittujen tilojen viinejä voisi mainita seuraavat Domaine du Castel - Grand Vin 2007, joka on pääosin cabernet sauvignon rypäleistä tuotettu, Golan Hights - Yarden Katzrin 2004 (cabernet ja merlot) sekä Margalit Winery - Enigma 2008 (kolmen rypäleen bordeaux-blend).

Mainitsemisen arvoinen tila on myös Adir Winery. Moderni viinitila ja nuorta energiaa uhkuva yritys, josta varmaan kuulemme vielä. Heidän viinituotantonsa on vielä niin pientä ettei vientiin riitä, mutta laatu on ehdotonta huippua. Rosenbergin perhe tuottaa viinin ohella myös erinomaisia vuohenmaidosta tuotettuja juustoja. Mikäli liikutte Kerem Ben Zimrassa, niin tämä on ehdoton paikka pysähtyä maistelemaan heidän tuotteitaan ja nauttia vaikkapa lounas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti