tiistai 7. syyskuuta 2010

Muutama ravintolakokemus Luxemburgissa

La Rameaudière, Ellange-Gare´ssa
Omistaja, pääkokki ja kansainvälisen keitiömestareiden Eurotoque´s järjestön presidentti on Daniel Rameau. Daniel on lähiruoka-chef kärkipäästä ja suosii niin paljon lähikylien tuottajia kuin vain on mahdollista. Oli erittäin mielenkiintoista päästä maistelemaan hänen viineille loihtima ns pitkä lounas. Joka ruokalajille oli 3-4 eri viiniä. Lopputulos konstailematon ja erittäin maukas.

Mielenkiintoista myöskin että La Rameaudière on Caves Gales´n ”työmaaruokala” (jos nyt ei ihan kaikille työntekijöille), sillä molempien puutarha ja pihapiiri on sama.

Restaurant Park Le`h, Dudelangessa sivussa kylältä, luonnonpuiston katveessa yhdistää hienostuneesti eurooppalaisia raaka-aineita ja aasialaisia makuja. Hyvin kokeilunhaluinen keittiömestari joka onnistuu varsinkin japanilaisessa suuntauksessaan erinomaisesti. Thaimaalainen kokeilu jäi minulle hieman arvoitukseksi 

Restaurant Mathes Ahnissa oli todella miellyttävä kokemus. Sään suosiessä tämän Jacqueline ja Gérard Mathesin omistaman ravintolan paras pöytä on puutarhassa sammakkolammen reunalla. Keittiömestari Francis Bonneau valmistama Friture de la Moselle oli niin hyvää että tilasin saman annoksen kolme kertaa – kala on hyvää. Olihan tarjottu viinikin hyvää. Viinit olivat riesling rypäleestä tuotetut Weingut Duhr Frères 2009 – pirteän hapokkaat, hedelmäiset ja niin maukkaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti