tiistai 1. maaliskuuta 2011

Viinimessut – minkä niistä valitsisi ?

Maailmalla on vuosittain lukuisia lähinnä ammattilaisille tarkoitettuja viinialan messuja. Osa on hyvinkin paikallisiin viineihin keskittyneitä ja osa laajalta kansainvälisisesti eri viinintuottaja-alueita esiin tuovia.

Decouvertes en Vallee du Rhone
tämä 1.-6.3. järjestettävä eri puolella Rhonen jokilaaksoa pidettävä tapahtuma koostuu 15 eri messutapahtumasta. Yli 700 tuottajaa ja yli 4000 viiniä on maisteltavana samaisen viinialueen tuottajien kellareista.

Prowein 27.-29.3. Düsseldorfissa järjestettävä yksi suurimmista vuosittaisista ammattimessuista. Kolmen päivän aikana yli 30000 ammattilaista maistelee viinejä eri puolilta maailmaa ja verkottuu keskenään. Noussut arvostuksessa kenties kärkipaikalle vuosittaisia tapahtumia vertailtaessa.

Vinitaly 7.-11.4.
Tämä on jo 45. kerta kun Vinitaly järjestetään. Messuhallit on jo kauan aikaa ollut loppuunmyytynä. Samoin kuin Veronan alueen hotellitkin, jotka messujen ajaksi nostavat hintansa 2-4 kertaisiksi.

Messuilla yli 3000 osastoa 110 eri maasta saavat 150 000 kävijää maistelemaan viimeisimpiä vuosikertoja. Tänä vuonna erityisteemana on viini, gastronomia ja catering. Italian yhdistymisen 150 vuosijuhlien kunniaksi ohjelmassa on paljon erikoisia viininmaistamistilaisuuksia. Vuosijuhlan kunniaksi valmistetaan erityinen pullo ja kultakin viinialueelta tuotetaan viini joka on alueen yhden rypäleen nimikkoviini. Vuosi sitten Vinitaly messuilla presidentti Napoletana maan hallituksen myötä julisti kunkin viinialueen mestareille haasteen tuottaa kyseinen viini.

London International Wine Fair 17.-19.5.
Nämä messut ovat löytänet paikkansa erityisesti erilaisten ammattifoorumien ansiosta. Keskustelu- ja seminaariohjelma onkin laajimmasta päästä näillä alan ammattilaismessuilla.

Vinexpo 19.-23.6.
Kahden vuoden välein järjestettävät messut saavat lähes 50 000 vierailijaa liikeelle ja viimeksi 135 maasta. Yksi tärkeimmistä verkottumispaikoista alan ammattilaisten keskuudessa. Kaikkiaan yli 2000 osastoa.

TFWA World Exhibition 18.-23.9.
Tämä ns tullivapaan kaupan messutapahtuma Canneissa on tänä vuonna joutunut väistymään vakipaikaltaan marraskuulta johtuen G20 kokouksessa samassa Palais des Festivalissa Cannesissa.

Hong Kong International Wine & Spirits Fair 3.-5.11.
Neljättä kertaa järjestettävä messutapahtuma on jo saavuttanut erittäin tärkeän aseman Aasian viini- ja alkoholikaupan tapaamispaikkana. Viime vuonna kävijöiden määrässä päästiin jo yli 14 000. Tänä vuonna pääteemana on Italia. Osastoja on yli 700 ja 30 eri maasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti