tiistai 1. maaliskuuta 2011

Great Wine Capitals

on järjestö joka linkittää toisensa bisnesten ja turismin kautta, ei lainkaan viininvalmistuksen kautta. Järjestö perustettiin 1999 Bordeauxin kauppakamarin aloitteesta ja alkuperäiset jäsenet olivat Bordeaux, Oporto, Bilbao-Rioja, Florence, San Francisco-Napa Valley ja Santiago. Myöhemmin mukaan tulivat Cape Town ja Melbourne. Myöhemmin Mendoza on liittynyt mukaan ja Melbourne tipahtanut pois. Saksan Mainz on liittynyt ja Adelaiden kanssa keskustellaan. Viimeksi mukaan tuli Christchurch-South Island. Jäseneksi hyväksyttävän alueen asukasmäärän pitää olla yli 500 00 ja kustakin viinintuottajamasta hyväksytään ainoastaa yksi kaupunkiseutu mukaan.

Se miten kukin viinipääkaupunki hyötyy jäsenyydestään ja maksuistaan onkin jo toinen juttu, mutta varmaan hyvin pitkälti tärkeimpiä seikkoja tässä yhteistyössä on keskustelu ja verkottuminen.

Tänä vuonna yhteisen kongressin pitäjäpaikkakuntana on Uuden Seelannin Christchurch ja myöhemmin heidän järjestettävänään onkin sitten Rugbyn World Cup ja kuka tässä onkaan parempi neuvomaan kuin Cape Town joka juuri isännöi futiksen World Cup -kisoja. Ei tosin Etelä-Afrikassakaan kaikki päässeet nauttimaan turistien tuomasta rahakasasta. Joidenkin viinitilojen kellarit olivat päivästä toiseen täynnä vierailijoita ja joidenkin vasta valmistuneet vierailijakeskukset ja kellarit olivat tyhjillään – vaikka niissä oli valtavat isot kuvaruudut joista saattoi seurata jalkapalloa samalla kun nauttii viineistä tai keittiön antimista.

Vai onko tässäkin kyse vain politiikasta ja kuka mitenkin haluaa isoja rahapotteja siirrellä .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti