maanantai 4. heinäkuuta 2011

Asiaa viinilasin ääreltä


-helmikuu 2011 -
Jälleen on aika kun Valpolicellassa otetaan uuden vuosikerran Amarone-viininäytteet tarkasteltaviksi.

Vuosi 2010 oli erityisen haasteellinen Valpolicellan alueen tuottajille, etenkin niille jotka valmistavat Amarone-viinejä. Sadonkorjuun jälkeen sääolosuhteet olivat sateiset ja kosteat. Eihän tämän pitäisi vaikuttaa tuotantoon. Kyllä vain. Amarone viiniin käytettävät rypäleet pitää osin kuivata, mutta jos sataa ja ilma on erityisen kostea miten rypäleet siinä sitten kuivuvat ja kutistuvat ?

Vuosi 2010 oli erityisen merkityksellinen Amarone-tuottajille myös siitä syystä että viinien myyntilukemat euroissa nousivat peräti 40 %.

Nyt ei puhutakaan vuodesta 2010 vaan palataan vuoteen 2007, jonka vuosikerran viinit ovat lähestulkoon kaikki vielä tynnyreissä.

Vuosi 2007 oli jo edellisestä syksystä alkaen varsin kuiva ja huomattavan lämmin aina sadonkorjuuseen saakka. Lähes kaikki viinintuottajat pitävät viinejään vielä tynnyreissä kypsymässä ja kehittymässä.

Juuri nyt viikonloppuna oli ensimmäinen tilaisuus missä viinitilat antoivat tämän vuosikerran Amaronet maisteltaviksi. Ja niistä löytyy uskomaton potentiaali. Viinit ovat erinomaisen hyvin kehittyneitä ja ovat todella maukkaita kunhan saavat vielä muutaman vuoden kypsyä. Huomattavasti tasapainoisempia kuin vuoden 2006 vastaavat viinit.

Seuraavia tuottajanimiä kannattaa ottaa huomioon kun tulevina vuosina hankitte näitä Veneton alueen konsentroituneita viinejä herkkupäivällisille, suklaailtoihin, romanttisiin hetkiin tai vaikkapa kuubalaisten sikarien kaveriksi.

Stefano Accordini, Paolo e Stefano Antolini, Ca la Bionda, Ca Rugate, Cavalchina, Gnirega, I Scriani, Musella, F.lli Recchia Cá Bertoldi, Villabella. Nämä ovat ehdottomasti tuottajia joita me Amarone-viineistä pitävät hamuamme lähivuosina.

Nauttikaamme maukkaista makuelämyksistä – yhdessä ystävien ja lähimmäisten kanssa.

Viinitimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti