maanantai 4. heinäkuuta 2011

Asiaa viinilasin ääreltä


- tammikuu 2011 -
Sothebyn huutokauppahuone on myynyt viinejä jo vuodesta 1970 johtajanaan Serena Sutcliffe, MW. Huutokaupat pidetään Lontoossa, New Yorkissa ja Hong Kongissa – viinien vuosimyynnin ollessa noin 40 miljoonaa euroa.

Tammikuun 22. päivänä Hong Kongissa huudettiin Andrew Lloyd Webberin huikeasta kokoelmasta 748 eri viinipakettia, joiden hinnaksi tuli reilut kolme miljoonaa euroa.

Näihin viineihin ei allekirjoittaneella toki ollut sijaa – tällä kerralla – mutta tässä yhteydessä on mukava mainita joitakin seikkoja yhden lentoyhtiön viinitarjoilusta matkalla Sothebyn huutokauppaan. Keskittyen vain yhteen lentoliikenteen huippuun. Emirates Airlines ja heidän uusi, uljas A380 lentokoneensa teki ihmeitä ja vaikutuksen. Olisipa kaikki yhtiöt samanlaisia.

Lentokentän loungeissa tarjolla kuplajuomana joko Moet Chandon tai Laurent Perrier – tosin ei vuosikertana, mutta maukasta oli muutenkin.

Valkoviinit edustavat hyvinkin Australia ja Uusi Seelanti linjaa. Dayne & Jill Sherwoodin tuottama The Sherwood Estate 2010 Sauvignon Blanc – raikas, passionhedelmää ja leikattua ruohoa voimakkaasi esiin tuova viini on moniulotteinen, hyvin konsentroitunut ja tasapainoinen. Tämä on ehdoton suosikkini.

Loungessa ja ensimmäisessä luokassa on tarjolla useampia Isabel Estate Vineyards valkoviinejä myös Uudesta Seelannista. Tilan isäntä Michael Tiller on entinen pilotti ja ehkäpä sen vuoksi maistaa millaisia viinien pitää olla kun niitä tarjoillaan yli kymmenen kilometrin korkeudessa.

Punaviineistä parhaiten mieleen jäi Pulentan veljesten tuottama Malbec vuodelta 2008. Nämä ralliautoilua ja Porchen maahantuontia Argentiinaan myös tekevät veljekset ovat entisiä Trapichen omistajia. Mehevä ja maukas huippuviini, joka tuntuu aina loppuvan kesken.

Chateau Villa Bel-Air Graves 2005, Saint Morillon kylästä – todella samettinen, ryhdikäs, tasapainoinen viinin, jota mielellään nauttii odotussalin pikkusuolaisten kanssa. Erinoimaista saksanhirven fileen kanssa ja maistuvaa stiltonin kanssa, kun joutuu odottelemaan lentokoneeseen siirtymistä.

Muista maukkaista viineistä joita lennon aikana tarjoiltiin voisi mainita Ninth Island, Sauvignon blanc 2009, De Bortolin Gulf Station, Chardonnay 2008, Château St. Georges 2002, Saint Emilion, Torbreck old vines GSM 2005 sekä tietenkin Quinta do Noval 2004 – Late Bottled Vintage.

Joskus jopa voisi ajatella että lentomatkat voisivat olla pidempiä.

Nauttikaamme maukkaista makuelämyksistä – yhdessä ystävien ja lähimmäisten kanssa.

Viinitimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti