maanantai 5. heinäkuuta 2010

Georgian pari muuta mielenkiintoista kohdetta



Velisrsikhe´n kylässä paikallisen Nunu Kardenakhishvili`n perhe ylläpitää erittäin mielenkiintoista matkailukohdetta. Saavuttuaan vieraat leipovat ja paistavat oman leipänsä, valmistavat omat lihanyytit, grillaavat kanan ja lampaan sekä tekevät myös omat jälkiruokamakeiset. Tämän jälkeen Nunu esittelee tilan ja museon minne hän on kerännyt satojen vuosien aikaisia keittiö ja maataloustyökaluja.

Tämä tila on 1500 luvulta saakka tuottanut viiniä – kuten tekee edelleen.

Sighnaghi

Singhnaghi on mielenkiintoinen pieni muutaman tuhannen asukkaan kaupunki joka tunnetaan viinikaupan yhtenä keskuksena sekä mattojen valmistuksesta..
Kaupungista löytyy myös linnakealue jota suojaa massiivinen 4,5 kilometrin mittainen muuri. Matkalla on 23 tornia ja 7 porttia. Eli ei aivan Kiinan muurin kokoluokkaa.

Mikäli asioitte tässä kaupungissa, yksi varsin suositeltava ravintola on nimeltään "Sarajishvili". Uusi ravintola jossa lämmin vastaanotto, positiivinen iloinen henkilökunta ja erinomainen keittiö. Sadan metrin päässä sijaitsee kaupungin kauppahalli, jossa kymmenkunta myyjää liha-, juusto- ja vihannestuottein. Toki löytyy myös paikallinen viinikauppakin jossa muovikanistereissa myydään viinistä viinaan.

Tämä on Kakhetin maakuntaa ja viinialuetta, joka sijaitsee pari tunnin ajomatkan päässä Tbilisistä itään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti