maanantai 5. heinäkuuta 2010

The Brotherhood of the Knights of the Wine

The Brotherhood of the Knights of the Wine - on kansainvälinen Viiniritarien Veljeskunta.

Kaikissa viinintuottajamaissa on olemassa vastaava Brotherhood (Confrerie), ja esimerkiksi Ranskassa, Italiassa, Espanjassa, Unkarissa, Yhdysvalloissa sekä Portugalissa kullakin viinialueella omansa. Eri puolilla maailmaa on myös viiniä tuottamattomiin maihin perustettu Veljeskuntia, ja kansainvälinen yhteistyö on monipuolista. Tällä hetkellä Veljeskuntien eri osastoihin kuuluu yli 60 000 jäsentä lähes kuudessakymmenessä maassa.

Brotherhoodin ensisijainen tehtävä on lisätä viinitietoutta, viinin nautintoa unohtamatta hyviä aterioita ja samalla tietenkin samanhenkisten ihmisten yhdessäoloa. Veljeskunnan vuosisatojen perinteet pidetään suuressa arvossa kaikessa toimintaan liittyvissä aktiviteeteissa.

Veljeskunnan toiminnassa kansainvälisyys ja kansainväliset viini- ja ruokatapahtumat ovat myöskin hyvin tärkeitä.

Allekirjoittanut on nimitetty järjestön Master Commanderiksi keväällä 1998, ja samalla sain tehtäväksi perustaa Suomen osaston.

Ensimmäinen ja samalla Finland Charter Presentation Ceremony järjestettiin marraskuussa 1999 - Tampereella.

Seremonian ylimmäksi seremoniamestariksi saapui herra Kenneth A. Haapala, National Vice Commander San Franciscosta, Yhdysvalloista.

Perustettuun osastoon kutsutaan arvostettuja ja viinistä, hyvästä ruoasta, erinomaisista pöytätavoistaan sekä kansainvälisestä luonteestaan tunnettuja henkilöitä.

Suomessa järjestetään 5-6 vuotuista tilaisuutta joista yksi on juhlavampi Gala-juhla, jonka yhteydessä myös uudet kandidaatit ritaroidaan.

Kansainväliset viiniritarit veljeskunnittain kokoontuvat vuosittain yhteiseen tapahtumaan, joka on järjestetty jo 46 vuonna peräkkäin. Vuoden 2010 tapahtuma pidettin toukokuussa Budapestissa Unkarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti