keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Alkon varattavat yllättivät jälleen



Varasin marraskuun arpapelissä peräti kaksi pulloa Chateau Mouton Rothschild 2008 viiniä. Eipä osunut tälläkään kerralla. Upeaa, rahat säästyivät.

Chateau Mouton Rothschild on varsin tunnettu laatuviinituottaja Bordeauxin viinialueelta. Mutta he ovat tulleet tunnetuksi myös siitä että heidän vuosikertaviinien etiketit on jo vuodesta 1945 suunnitellut kunkin ajan taiteen huippunimet. Kuten muunmuassa Salvador Dali (1958), Joan Miró (1969), Marc Chagall (1970), Pablo Picasso (1973), Andy Warhol (1975), Prinssi Charles (2004).

Vuosikerran 2008 etiketti päätettiin tilata arvostetusta Nanjing Taideakatemiasta valmistuneen ja nykyisin Pekingin johtavan nykytaiteen museon – Today Art Museon – taiteelliselta johtajalta Xu Leiltä.

Ensimmäinen kiinalainen taiteilija joka teki Chateau Mouton Rothschildin etiketin. Tämä kaikki sillä seurauksella että hinnat nousivat Hong Kongissa ja Shanghaissa välittömästi.

Onkohan sillä viinillä sittenkään niin väliä ?

Kiinalaisia tai yleensä aasialaisia moititaan usein siitä että juovat arvokkaat viinit jäiden tai virvoitusjuomien kanssa sekoittaen...no mutta niinhän tekee tennistähti Rafael Nadalkin....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti